SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen
till oss!

Sjukdom ikväll
2022-10-04 12:35

Pga sjukdom måste vi tyvärr ställa in de 3 första lektionerna ikväll
16.30, 17.15 samt 18.00
Dessa kommer få ersättningslektion vid tillfälle

19.00 samt 20.00 rider som vanligt fast med vikarie

Öppen bana- Dressyr
2022-10-04 08:33

Kom och träna dressyr när vi bjuder in till öppen bana!

Ystads Ridklubbs medlemmar är välkomna att träna dressyr på söndag den 9 okt kl. 13:00-16:00 då dressyrstaketet är uppe.
Inga fasta tider utan man rider när det passar. Är det flera i ridhuset samtidigt tar vi såklart hänsyn till varandra. Alla med ridhuskort rider gratis.

 

Övriga medlemmar får betala endags avgift på 200 kr. Swisha innan ni rider.  Vi börjar bygga kl. 12:15 och tar bort banan igen 16:00 Såklart hjälps vi åt med detta. Ev. frågor via sms till Helen 070-7359386. 


Om det är någon ridskoleelev som är intresserad välkomnas ni att kontakta Johanna för att se om det finns möjlighet. 

Väl mött på söndag
Hälsningar Helen och Mikael

9/10
2022-09-30 20:06

Vi påminner lördagselever att det är ridning även den 9/10 då det ställdes in en lördag pga sjukdom
9.45-11.45 kommer det vara lektioner på ena halvan i ridhuset, eller på ridbanan vid bra väder :)

Vi har varit på ”hållbarhetsresa”!
2022-09-30 09:16

 

Under denna vecka har Louise Raihle (vice ordförande), Annica Alwén (ägare av två hästar i vårt privatstall) och Johanna Cratz (ridlärare) spenderat inspirerande dagar i Stockholm och Uppsala. 

 

Tillsammans med Burlövs Ryttarförening, Hittarps Ridklubb, Helsingborgs Fältrittklubb, Landskrona Ridklubb, Lunds Civila Ryttarförening (LCR), Torns Ryttarförening Viarps Kör & Ridklubb Örestads Ryttaresällskap och Ystad Ridklubb bjöd Skånes Ridsportförbund in till utbildnings- och samverkansdagar där fokus låg på hållbarhet som verkligen är viktigt.

 

Frågor såsom hållbar verksamhet och hållbar personal lyftes upp och diskuterades. Vad innebär att tänka och vara hållbar? Det är ett stort, spännande och viktigt ämne.

Resan bestod av två dagar och Louise berättar:

”Eva Ulf som är ridskolechef på Djursholms Ridklubb visade runt på anläggningen. Djursholms RK blev årets ridskola 2021 och här fick vi tips och inspiration kopplat till anläggningen, samarbete mellan föreningen och näringsidkare. Även hållbar personal ligger i fokus hos dem”.

 

Dag två innebar också ett intressant studiebesök, denna gång i Uppsala.

”Hos Lurbo Ridklubb fick vi inspiration till hållbart miljöarbete på ridskola. Föreningens ordförande Anna Jonson gav oss en rundvandring på anläggningen och berättade om vilka åtgärder föreningen gjort i syfte att minska belastningen på miljö och klimat – allt från de små och enkla  lösningarna till satsningar som kräver mer planering och resurser”.

 

Johanna fortsätter och berättar om resan:

”Det varit många intryck och mycket inspirerande. Det jag mest har fått med mig är hur vi måste fortsätta jobba för att bibehålla statusen eller ännu hellre höja den för vårt yrke. Det är viktigt att bibehålla personalen, att arbetsmiljön för oss inom ridsporten måste förbättras och det är bra att den granskas. 

Vi alla kan hjälpa till för att göra våra ridsportanläggningar så miljövänliga som möjligt för att inte påverka klimatet- de små medlen och stegen kan man börja med ganska lätt”.

 

Ett riktigt stort tack till alla som gjort dessa dagar möjliga! Tack till Djursholms Ridklubb och Lurbo Ridklubb! Även ett stort tack till alla deltagande klubbar, vi har verkligen haft intressant och trevliga dagar tillsammans med er!

Hej alla ☺️
2022-09-27 11:22

 

Först och främst vill vi tacka alla er som hjälper till att hålla våra sociala medier levande genom att skicka bilder, tagga, lägga till Ystad Ridklubb som plats eller på annat sätt bidra till ett varierat innehåll. Tusen tack! 

Här har ni oss, Emilia Netterberg, Lina Dahlberg och Emma Persson, gänget som ideellt arbetar med att hålla igång vårt informationsflöde så att medlemmar, målsmän, samarbetspartners, förbundet, andra ridklubbar m.fl. ska få kontinuerlig information som är korrekt, informativ, tydlig, spännande och varierad. 

För att hålla koll på allt som händer välkomnas ni att besöka våra digitala kanaler såsom Instagram, Facebook och hemsidan.

 

Många av er känner säkert igen oss tre och förer som är nya kommer här presentationer och vi börjar med Emilia:

”Emilia heter jag, är aktivt ridande i klubben sedan 2013. Jag har tävlat i lag för klubben, både i hoppning och dressyr. Tillsammans med våra fantastiska lektionshästar Hamilton och saknade Alexa har jag fått hoppa hem tre klubbmästerskap. Jag har tidigare suttit i styrelsen som ledamot och vice ordförande vilket har varit jättespännande uppdrag. Nu ansvarar jag för klubbens Instagram samt formger olika informationsutskick. Just nu njuter jag av föräldraledighet och arbetar annars med statistik, analys och information”.

 

I mitten står Lina som ni kan läsa mer om i ett helt eget inlägg. Lina är nyast i gänget vilket vi tycker är jättekul!

 

Slutligen har vi även Emma som alltid har mycket på gång:

”Jag heter Emma, 25 år och är aktiv på Ystad Ridklubb på flera olika sätt, jag håller i lördagslektionerna, är själv ridande och startat några tävlingar, och har sedan december 2021 suttit som ordförande i YRUS styrelse. Utöver det är det främst jag som administrerar vår ungdomssektions instagram @yrk_yrus! Utöver studerar jag på universitetet, jobbar i butik och utbildar mig till ungdomsledare hos förbundet. I höst ser jag fram emot ny kunskap, erfarenhet och att träffa er medlemmar både på ridklubben och våra aktiviteter!”.


Vi hoppas att ni fortsätter att skriva till oss och skicka bilder, taggar @ystad_ridklubb och @yrk_yrus på Instagram och @ystadridklubb på Facebook.

Tack!

 
Sponsorer