SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystad Ridklubb
Glädje - Gemenskap - Trygghet - Utveckling

Bli medlem i Ystad Ridklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till oss på Ystad Ridklubb!

Fler bilder (+55) >>

 

Hej på dig! Vi är den lilla ridskolan utanför Ystad, med närhet till skog och natur, utbildad personal och duktiga ungdomsledare. Där våra viktigaste ledord är Glädje, Gemenskap, Trygghet och Utveckling. Vi erbjuder ridning för nybörjare samt rutinerade unga och vuxna, hoppspecial, dressyrspecial, tävlingsgrupp och funkisridning. Vi har Lära med Häst hos oss, vi tar emot elever från skolor, vi samarbetar med försäkringskassan och arbetsförmedlingen för att ge de som behöver det en chans till arbetsträning, vi har daglig verksamhet hos oss två dagar i veckan och utöver detta också erbjuder vi tävlingsmöjligheter, i både lag och individuellt, för de som har som mål att tävla. Vår ungdomssektion YRUS är prisbelönt både genom Trygghetspriset 2022,  Årets Ungdomssektion Skåne 2018 & 2023 samt Årets Förening av Lions 2023 för sitt hårda arbete för trygghet och gemenskap. Dessutom hittar vi på en massa roliga grejer tillsammans, både inom ungdomssektionen och föreningen i sig. På vår förening står vi för hästvälfärd, följer både vår egen men också Ridsportförbundets Värdegrund samt Ridsportens Ledstjärnor och hjälps åt att sprida värme, omtanke, engagemang och att alltid säga HEJ

 

Vill du bli en del av oss? Här kan du bli medlem: Bli medlem här

 

Medlem helår junior Pris: 330 kr
Medlem helår senior        Pris: 430 kr

 

Vill du börja rida hos oss? Här kan du ange en intresseanmälan: Intresseanmälan Ridskola

 

Varmt välkommen till oss! Vi hoppas att du kommer trivas! 

Lära med häst
2024-05-16 15:12
Från läskigt till roligt!
 
Den 6 maj hade vi avslut med Källan och vårt Pilotprojekt i Lära med Häst tillsammans. Ett projekt som pågått sedan i höstas och som växt fram efter att @laramedhastar var hos oss den 7 mars 2023.
 
Att första gången knappt våga vara nära Jack, än mindre borsta eller leda, till att nu på ett självsäkert sätt både klara av olika uppgifter och dessutom vara med och bestämma hur de ska utföras.
 
Tänk vad möjligheten att utmanas inom ramen för att lyckas gör att man växer i både självkänsla och mod!
Efterlysning
2024-05-16 15:09
Ska ni kanske byta ut er gräsklippare mot en nyare modell, eller har en som ni inte använder?
Vi skulle behöva en ny att klippa våra gräsytor med (där våra 4-benade kollegor inte kan gå och beta).
 
Kontakta oss på våra sociala medier eller på mejlen till ystadridklubb@ystad.nu om ni har något som ni tror skulle kunna passa hos oss. Tack på förhand!
Sophie Jahn - TACK!
2024-05-16 15:09
Den 2 maj hade vi en viktig föreläsare hos oss! Tack otroliga Sophie Jahn för en fantastisk föreläsning som lyfter ett tungt men viktigt ämne. Tack för att vi fick en inblick i ditt liv, din resa och några viktiga övningar och tankar längs vägen. Fint att se så många på plats ikväll. Vi lämnar kvällen med följande citat nära till hands: ”Hur vill du leva som huvudrollen i din film? Var din egen bästa vän”.
 
Några tips från Sophie till vuxna, ledare, tränare, ridlärare, ideellt engagerade:
- Se varje individ
- Var en trygg person, en anknytningsperson
- Var tillgänglig och visa att du finns där, att prata med eller när man behöver en axel att luta sig mot
- Fånga upp när du ser att något är fel eller avvikande
Bryt tystnadsplikten. Våga prata, inte bara bakom stängda dörrar. Med varandra, om det som är viktigt - på riktigt.
 
Till våra unga - kom ihåg att ni är viktiga, ni är bra och ni gör skillnad. Ni kan alltid vända er till oss om ni behöver prata, gråta, skratta eller bara umgås en stund i tystnad. Vi har er rygg.
Aktuellt på anläggningen vecka 18
2024-04-26 10:53
Vecka 18 är det Temavecka och inte ordinarie lektioner.
 
Tider som gäller är följande:
 
Måndag: Lära med Häst- Källan. Ridhuset 12.30-13.45. Övrigt: Aktivitet i stall och på ovanvåningen. OBS: Föreläsning i djurkommunikation med Ulrika. Samling 18.00 i cafeterian.
 
Tisdag: Upptaget i ridhus 17.30 med förberedelse. Dressyrlaget visar dressyrdelar från 18.30.
 
Onsdag: Lektioner som vanligt pga ett inställt tillfälle i januari.
 
Torsdag: Ridhus stängt 18.00 & framåt. Föreläsning med Sophie Jahn i cafeterian. Insläpp från 17.00. OBS: Anmälan krävs! Hoppträning för Jennifer är istället på utebanan 19.00-20.00.
 
Fredag: Ridhuset upptaget 15.00-19.00 ca. Hoppclinic med våra hoppelever.
 
Lördag: Pararidning som vanligt. Övrigt inga ordinarie lektioner.
 
Söndag: En dag för alla. Hela anläggningen upptagen. 10.00-15.00.
 
Välkomna!
BLI MEDLEM


 
Våra vänner