SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystad Ridklubb
Glädje - Gemenskap - Trygghet - Utveckling

Bli medlem i Ystad Ridklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till oss på Ystad Ridklubb!

Fler bilder (+52) >>

 

Hej på dig! Vi är den lilla ridskolan utanför Ystad, med närhet till skog och natur, utbildad personal och duktiga ungdomsledare. Där våra viktigaste ledord är Glädje, Gemenskap, Trygghet och Utveckling. Vi erbjuder ridning för nybörjare samt rutinerade unga och vuxna, hoppspecial, dressyrspecial, tävlingsgrupp och funkisridning. Vi har Lära med Häst hos oss, vi tar emot elever från skolor, vi samarbetar med försäkringskassan och arbetsförmedlingen för att ge de som behöver det en chans till arbetsträning, vi har daglig verksamhet hos oss två dagar i veckan och utöver detta också erbjuder vi tävlingsmöjligheter, i både lag och individuellt, för de som har som mål att tävla. Vår ungdomssektion YRUS är prisbelönt både genom Trygghetspriset 2022,  Årets Ungdomssektion Skåne 2018 & 2023 samt Årets Förening av Lions 2023 för sitt hårda arbete för trygghet och gemenskap. Dessutom hittar vi på en massa roliga grejer tillsammans, både inom ungdomssektionen och föreningen i sig. På vår förening står vi för hästvälfärd, följer både vår egen men också Ridsportförbundets Värdegrund samt Ridsportens Ledstjärnor och hjälps åt att sprida värme, omtanke, engagemang och att alltid säga HEJ

 

Vill du bli en del av oss? Här kan du bli medlem: Bli medlem här

 

Medlem helår junior Pris: 330 kr
Medlem helår senior        Pris: 430 kr

 

Vill du börja rida hos oss? Här kan du ange en intresseanmälan: Intresseanmälan Ridskola

 

Varmt välkommen till oss! Vi hoppas att du kommer trivas! 

Lära med Hästar - i Sydsvenskan
2024-04-13 21:32

Vi blir återigen fint uppmärksammade i media gällande Lära med Hästar och samarbetet vi har med skolan Källan. Den här gången är det Sydsvenskan som har förstått hur viktigt det är att göra insatser för att stärka unga. 

Johanna Cratz, som är handledare, beskriver det själv: ”Tillsammans tränar vi på våra SuperS: självkänsla, självinsikt, samarbete och sunda relationer. Vi övar på att ta plats, ge plats och lyssna in varandra trots att vår lärare inte pratar vårt språk, utan kommunicerar på andra vis och då gäller det att ha förståelse och acceptans för våra olikheter. Att få vara handledare  och ha verktyg som Lära med Hästar och vara en del av att stärka dessa unga är en ynnest. Resan är bara påbörjad men vi är på gång. Viktigt på riktigt.” 

 

Tack @sydsvenskan för ett fint reportage, tack till @laramedhastar, till vår egen Johanna och till våra ungdomar som får uppleva Lära med Hästar och vår Jack! Det här är fantastiskt på så många sätt och vis! ❤️

YRUS - Årets Förening 2023, utsett av Lions Club Ystad
2024-04-12 01:32

Ystad Ridklubbs Ungdomssektion YRUS är utsedd till Årets Förening 2023 av Lions Club i Ystad! 

Denna fina utmärkelse är ytterligare ett kvitto på YRUS viktiga arbete och resulterar i 10 000 kronor till ungdomssektionen, att använda till något meningsfullt. Det var tidigare ordförande Emma Persson samt vice ordförande Ella Berggren Kulle som ikväll var med på Lions månadsmöte i Siriushuset och tog emot checken samt fyra kilo morötter till våra lektionshästar. Gissa vem som kommer bli extra glada! 

 

Motiveringen lyder som följande: ”Ystad Ridklubbs Ungdomssektion YRUS bedriver en viktig och mycket engagerande del av Ystad Ridklubbs verksamhet, med fokus på föreningens barn och ungdomar. Föreningen har cirka 300 medlemmar och erbjuder ridning för alla barn och ungdomar som utgår från deras egna förutsättningar. Ridklubben har infört  funkisridning som ger möjlighet för de med en funktionsvariation att få rida och höja sin livskvalité. Handikappramp finns i nuläget, men visionen är att kunna ha ännu mer funkisutrustning. Ystad Ridklubbs Ungdomssektion brinner för barn och unga, för föreningen, för hästarna och för att stimulera barns och ungdomars trygghet, utveckling, glädje och att skapa gemenskap.”

 

YRUS har de senaste två åren vunnit hela tre utmärkelser och har sedan tidigare också blivit Årets Ungdomssektion Skåne 2018.
- Ridsportens Trygghetspris 2022
- Årets Ungdomssektion Skåne 2023 
- Årets Förening Ystad 2023 
Helt otroligt! 

 

Stort grattis YRUS - fortsätt att vara de drivna, engagerade och fantastiska ungdomarna som ni är. Sluta aldrig kämpa för alla unga, för trygghet, för värdegrund och för rättigheter. Led vägen för andra. Ni är framtiden! ❤️ 

"Hon på hästgården är jag" - Sophie Jahn, till Ystad Ridklubb!
2024-04-07 22:06
”Hon på hästgården är jag” - Sophie Jahn
När: 2 maj 2024, kl. 18:00
Var: Ystad Ridklubb
 
Hur: Gratis för medlemmar i Ystad Ridklubb. För övriga 120:-/st.
Begränsat antal platser, först till kvarn kommer tillämpas.
 
Detta är ett samarbete mellan Ystad Ridklubb, RF SISU Skåne samt Fokus Tillväxt: Hästen i sydöstra Skåne. Stort tack till Sparbanken Syd som är möjliggörare för detta event tillsammans med RF SISU. Välkomna till oss den 2 maj!
Käppahästen Grand Prix 2024 - TACK!
2024-04-04 12:40

Fler bilder (+58) >>
KÄPPAHÄSTEN GRAND PRIX 2024!
 
Vilken fantastisk dag det blev förra onsdagen! Solen sken och Rådhusparken fylldes med glada barn, duktiga funktionärer, hoppglada käpphästar och stor hejande publik. Tack alla som var med och förgyllde denna dag med oss! Vi ses nästa år igen!
 
Fotograf: Ebba Norberg & Emma Persson
BLI MEDLEM


 
Våra vänner