SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystad Ridklubb
Gemenskap - Trygghet - Utveckling

Bli medlem i Ystad Ridklubb
BLI MEDLEM
Påminnelse påskaktiviteter
2023-03-22 18:40

Hej på er alla

Vi påminner om att det fortfarande går att anmäla sig till våra Påsklovsaktiviteter till och med på fredag.

Vissa ströplatser finns kvar.

 

Vi vill även påminna er alla om att om ni ska åka iväg eller har andra förhinder så gå gärna in på SportAdmin och kryssa i att ni inte är tillgängliga så kan vi planera hästar och lektioner.

utifrån de elever som kommer.

 

Tack på förhand önskar både hästar och personal🌺

2023-03-16 19:24

Nu släpper vi ännu en nyhet avseende vår kommande och efterlängtade dressyrclinic den 2 april. Moderator för evenemanget kommer att vara erfarna Malin Andersson vilket vi ser fram emot! Malin är en av våra nyare medlemmar och vi fullkomligt älskar hur Ystad Ridklubb växer på olika håll. Hon har många inspirerande engagemang och berättar enligt nedan:

 

”Mer än 15 år i hästnäringen med varierade uppdrag som TV, podd, logotyper, projektledning och pitcha en YH utbildning för Equiterapeuter. Just nu jobbar jag mkt med produktion av banners, socialamedier och projektledning för olika uppdragsgivare”. 

Som ni säkerligen har lagt märket till satsar Ystad Ridklubb på hållbarhet. Vi var förra året på hållbarhetsresa till Stockholm och Uppsala tillsammans med Skånes Ridsportförbund. Eftersom att hållbarhet är viktigt för oss passade vi på att fråga vad hållbarhet är för Malin.

 

”Hållbarhet för mig, är just att med mer kunskap kan hålla våra hästar friska. Det var utifrån det som jag pitchade idéen om en rehabskola för hästar och som idag är en YH-utbildning. Att förstå hästars biomekanik, vad underlaget spelar för skillnad och att den psykiska delen hos hästen också måste vara med. Jag försöker rida varierat, dvs hoppning, dressyr och tömkörning. Jag låter även mina hästar ha en aktiv vila 2-3 ggr/ året. Då går de på vattenträning. De får jogga över bommar, ute och gå på promenader, löshoppa och liknande”.

 

Vår clinic närmar sig och vi ser fram emot att bjuda på ett spännande evenemang! Malin har varit moderator på otaliga evenemang och det ska bli roligt att hon är med oss hela dagen. Malin berättar vidare om sina förvåningar avseende dressyrclinicen:

 

”Jag ser framemot att höra hur Denise röda tråd med hästarna blir tydlig, från unghäst till GP.  Vad hon anser är en grundläggande faktor till ”happy athlete”, inte minst när man kollar på uppfödning och stam vilket är det som Bersjöholm sysslar med. Till stor grund har hållbarhet med exteriör, genetik och uppväxt att göra”.

 

Som avslut i denna medlemsintervju tillägger Malin:

”Med stor passion och stor portion humor så kommer man långt!”.

 

Vi håller med samtidigt som vi välkomnar henne till oss!

Häst och hund i balans
2023-03-16 19:21

En glad nyhet är att generösa Anna Sjödin som driver Häst och Hund i Balans sponsrar Ystad Ridklubb och våra fina hästar med två behandlingar per år! Dessutom får vi en toppenbra rabatt avseende behandlingar utöver de två sponsrade.

 

Anna arbetar som diplomerad häst- och hundmassör. Dessutom har hon gått introduktionskurs avseende djurkommunikation. Anna och Häst och Hund i Balans är certifierad av KMR (komplementärmedicinska riksförbundet).

 

Utöver massage arbetar hon även med djupvågs maskin från Atlasbalans och medicinsk laser från Irradia. 

Anna berättar:

”I juni 2021 utbildade jag mig inom djupvågsbehandling för hund och behandlar hundar med mottagning i Nybrostrand. Jag erbjuder även medicinsk laser för hund. Under 2022 har jag även utbildat mig till diplomerad hundmassör.

 

I mitt arbete jobbar jag med att se hela hästen/hunden och försöker hela tiden anpassa behandling på individnivå. Jag för journal/ anteckningar på mitt arbete så man kan följa djuret framåt. Mitt arbete är främst förebyggande/friskvård eller rehabilitering. Har man en skadad/ halt/ sjuk häst eller hund ska man vända sig till veterinär för ett ok innan massage/djupvåg. Jag manipulerar/ knäcker inte utan jag jobbar med mjukdelarna”.

 

Vi är otroligt glada över att vi nu tack vare @hastochhundibalans har möjlighet att ge våra fina hästar extra kärlek! Anna har vid flertalet tillfällen masserar våra hästar och vi älskar att se hur de verkligen njuter.

 

Vill du veta mer om Anna och hennes tjänster? Välkomna att besöka www.hastochhundibalans.se, maila henne via anna.sjodin@hastochhundibalans.se.

Ystad ridklubbs Styrelse
2023-03-14 21:16

Ystad Ridklubbs nyvalda styrelse 🤩

 

Ordförande: 
Christoffer Alwén

 

Kassör: 
Ann-Katrin Andersson

 

Sekreterare:
Christina Bergh Engström

 

Ledamöter: 
Stina Larsson
Mia Nilsson
Louise Raihle Lagnecranz 
Lotta Ardin
Jenny Graflind
Ronja Åkerman
Kenneth Lundsten

 

Suppleant:
Caroline Stenkilsson

 

Suppleant YRUS-representant:
Emma Persson och reserv Ella Berggren-Kulle

 

Vill du komma i kontakt med styrelsen?
yr.styrelsen@ystad.nu 

 

Styrelsen arbetar med driv och engagemang för våra medlemmars och verksamhetens intressen i fokus. Våra medlemmars säkerhet och hästens välfärd sätter vi i första rum.

Ingen filmning
2023-03-14 21:08

Här kommer en vänlig påminnelse om att vårt filmförbud vid lektionsverksamhet fortfarande gäller 💕 Enda filmning som får förekomma är av ansvarig instruktör i utbildningssyfte om denne har godkänt så, och det får inte läggas ut.
Vi ber er att respektera detta och påminna varandra om man glömmer bort - det är för allas trygghet, både elever, hästar och personal 🐴💖💛 #tryggpåyrk

BLI MEDLEM

 
Sponsorer