SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystad Ridklubb
Gemenskap - Trygghet - Utveckling

Bli medlem i Ystad Ridklubb
BLI MEDLEM
Sommaravslutning
2023-05-29 19:28

Nu är sommaren på intågande och våra hästar ska få njuta av välförtjänt sommarbete och ni ska få njuta av sommarlov och semester. Vi vill fira en härlig termin med er och vill bjuda in till sommaravslutning klockan 15:30 den 17 juni.

 

Tillsammans går vi tipspromenad (fina priser utlovas), hoppar Agrias Glädjehoppet, njuter av mat från Pinchos och spelar brännboll.

 

Vår skräddarsydda meny från Pinchos:

Långbakad sotad karré med ugnsrostade grönsaker
Somrig potatissallad 
Mango-chutney

Vid bokning så anger ni antal måltider ni bokar samt om eller antalet vegetariska alternativ ni vill boka. Ni behöver inte boka mat utan det är frivilligt. 

Sommaravslutning med lunch från Pinchos 100 kr/ person

 

Sommaravslutning utan lunch 0 kr/ person

YRUS kommer sälja godis, dricka och kaffe. Anmäl antal (ta med hela familjen) och välkomna med anmälan senast den 9 juni. Anmälan görs via vår hemsida under ”Boka här”. Vi lägger ut länken så snart aktiviteten är bokningsbar.

 

Vi ser fram emot en härlig sommaravslutning tillsammans!

Hästskötarkurs
2023-05-29 19:27

Vår uppskattade hästskötarkurs är tillbaka!

Vi startade ett nytt koncept våren 2023 och nu är det dags för en ny omgång. Visst vill du hänga på?

Hästskötarkurs 

Söndagar kl. 10:00-11:00 med 15 tillfällen som startar den 13 augusti. 
Ålder 7-10år.

Förberedande inför nybörjarkurs och innehåll:

- Lära känna anläggning och hästar för att bli trygg

- Lära sig att borsta och sköta hästen

- Lära sig att sadla och förbereda hästen inför lektion

- Lära sig att leda och hantera hästen

- Hur man sitter upp på och av sin häst
 
Det är nytt för den här terminen och kommer vara obligatoriskt innan man kan få plats i en ridgrupp om man är nybörjare och barn.
 
Kostnaden är 1500 kr och du anmäler dig via på hemsida under ”Boka här”.

Varmt välkommen!

Letar du halvfodervärd/deltidsryttare till din häst?
2023-05-20 10:28

Letar du halvfodervärd/ deltidsryttare till din häst? Nu kan du samarbeta med oss och vår trygga ridskola och ha din häst under uppsikt av utbildad personal minst 5 dagar/ vecka.

 

Vi letar ponnyer/ hästar som skulle kunna trivas att gå i ridskolans verksamhet på deltid/ halvtid (eller heltid om det är det du efterfrågar). Den behöver vara snäll och trivas med att bli riden av olika elever samt vistas med andra hästar. Har du en häst eller ponny som du tror skulle kunna trivas och passa?

 

Vi erbjuder mycket utevistelse i stora hagar och i flock.
Ridning på varierat underlag och under uppsikt av utbildade ridlärare. Möjlighet att få din häst tävlad av elever om intresse skulle finnas. Nära till skog och natur, vår anläggning ligger nära Sandskogen i Ystad
uppstallning i stall med boxar och bra luft.

 

Vi har redan liknande samarbeten med hästägare.
En av våra samarbeten är tillsammans med Anna Olsson som berättar:

 

”När jag började fundera på att köpa häst, för att få in mer ridning i min vardag, insåg jag också fort att med företag och tonårsbarn hann jag inte med häst på heltid. Tanken på att jaga medryttare kändes inte så lockande och när jag förstod att man kunde dela hästen med ridskolan kändes det självklart. Jag gillar hästhållningen och personalen hos Ystad Ridklubb och jag visste att när hästen går under ridlärarens kritiska öga varje dag, är det ingen risk att någon hälta eller annat missas. Ridskolan använder honom i sin verksamhet under vardagarna och jag har honom på helgen för ridning och vilodag. Bra upplägg för oss båda, han får varierad träning med bl.a. uteritter och hoppning och jag kan trimma dressyr när jag rider. Jag hoppas att Demir, klubben och jag får fortsatt många år tillsammans!”.

 

Visst låter detta som ett spännande och tryggt upplägg för dig och din häst? Vi har referenser som du gärna får komma i kontakt med och du är givetvis mer än välkommen att boka in en tid för att besöka vår verksamhet. För att få veta mer om upplägget eller om oss som ridskola, välkommen att nå oss enklast via ystadridklubb@ystad.nu

 

Vi ser fram emot att lära känna din häst och dig! Tipsa gärna och dela inlägget. Tack på förhand!

#tryggthästägande

Har du dåligt med tid och en häst som skulle kunna passa i vår verksamhet?
2023-05-20 10:25

Har du dåligt med tid och en häst som skulle kunna passa i vår verksamhet?

Då har vi kanske en lösning för dig 🤩

Vill du va med i vårt lag i seniorcupen?
2023-05-19 09:16

Vill du rida med i vårt lag avseende Seniorcupen i hoppning?

 

Välkommen den 4 juni kl. 16:00! Då träffas vi alla som har intresse att deltaga i seniorcupen hoppning till hösten. Plats Ystad Ridklubb.

 

Nytt för denna träff är att du med egen häst får gärna ta med den om du vill så rider vi först ihop, sen fikar vi och gör sedan ett upplägg hur vi ska träffas innan cupen drar igång för gemensamma träningar. 

Lagledare för dessa seniorer kommer vara Mia Nilsson. Välkomna att maila henne med ditt intresse eller alternativa frågor. Detta görs till tmia1980@gmail.com.

 

Mia har varit aktiv på Ystad Ridklubb i otaliga år. Hon är en klippa som funktionär, lagledare och styrelsemedlem!

BLI MEDLEM


 
Våra vänner