Hoppa till sidans innehåll

Vårterminen 2021


Ystad Ridklubb

Välkomna till Ystad Ridklubb. Vi är en ideell idrottsförening grundad år 1927. Vi har nästan 100 års erfarenhet och passion för ridsport. Som medlem i Ystad Ridklubb är du en viktig del av vår gemenskap och intresse för hästar och ridsport. Är du dessutom under 26 år är du medlem av vår ungdomssektion YRUS. Förutom lektionsverksamhet erbjuder vi en bredd av aktiviteter, både i sadeln och avsuttet.

Ideell förening

Ystad Ridklubb är en ideell förening vilket innebär att vi är medlemsstyrda och välkomnar förbättringsidéer och annat som kan lyfta vår klubb. Vi är tacksamma och blir jätteglada om fler medlemmar engagerade sig i vår fina ridklubb. Du är mer än välkommen att kontakta de anställda, styrelsen eller YRUS-styrelsen för trevliga och varierande ideella uppdrag – all hjälps behövs och välkomnas! Alla frivilliga insatser uppskattas och värdesätts.

Medlemskap som betalas per kalenderår är obligatoriskt för att få rida på lektion. I medlemskapet ingår det även en försäkring. Som medlem får du möjlighet att ta del av många intressanta, spännande och roliga saker på klubben.

Våra aktiviteter är många och vi vill såklart att du ska ta del av allt som intresserar just dig. Om du har önskemål eller förslag välkomnas dessa till de anställda, styrelsen eller YRUS-styrelsen. Håll gärna utkik på vår hemsida, våra sociala medier och i stallet efter mer information.

Ridskola

Ridskolans viktigaste uppgift är att lära ut hästhållning och ridning, byggd på en klassisk grund. I all vår verksamhet ska hästen vårdas med omsorg och hanteras på ett riktigt och säkert sätt. Vi arbetar efter Svenska Ridsportförbundets riktlinjer och har Ryttarmärkena som en grund i undervisningen. Kvalitét, säkerhet och utveckling är för oss viktiga fokusområden. Du anmäler dig per termin och en eventuell uppsägning sker skriftligt via mail till This is a mailto link

▪       Ridtid

Schemalagd ridtid inkluderar upp- och avsittning. Eleven bör avsätta minst 20 minuter före och minst 20 minuter efter ridtiden för hästskötsel.

▪       Återbud

Lämnas via appen IdrottOnline (alternativt via mail This is a mailto link om du inte har någon smart-telefon) senast samma dag som aktuell ridlektion klockan 12:00 vardagar och klockan 8.00 lördagar. Vi är tacksamma att du meddelar om du inte kommer så att vi kan planera hästarnas arbete. Vi har ingen möjlighet att erbjuda återridning.

▪       Hästkunskap

Under terminerna har ridgrupperna två hästkunskaps tillfällen (teori) per termin. Denna teori är schemalagt och kan variera mellan ren teori och praktisk undervisning.

Övriga aktiviteter planeras och genomförs löpande, välkomna att följa oss på våra sociala medier. 

▪       Betalning

Medlems- och terminsavgift debiteras alltid via elektronisk faktura (undantagsfall via pappersfaktura). Det är obligatoriskt att ange OCR-nummer vid inbetalning. Vid förfallen faktura hanteras ärendet av Fortnox som skickas påminnelse med påminnelseavgift. Därefter går ärendet vidare till inkasso. Ridavgift ska vara betald före terminsstart. Terminsavgift kan delas upp, välkommen att kontakta Ystad Ridklubb via mail This is a mailto link

Det förekommer även aktiviteter som kan betalas via swish till 123 30 355 08, märk alltid din swish-betalning enligt aktuell information som ges innan eller vid aktivitetstillfället.
 

▪       Fler än en ridlektion per vecka

I det fall som du är intresserad av att rida mer än en gång i veckan finns det möjlighet att göra det till rabatterat pris. Om du rider två lektioner per vecka ges du 10 SEK i rabatt avseende lektion två, i die fall du rider tre lektioner i veckan erbjuds du 10 SEK i rabatt avseende lektion två och 20 SEK rabatt avseende din tredje ridlektion. Rabatten gäller per person som rider fler än en gång i veckan. Kontakta This is a mailto link  för mer information.

▪       Familjerabatt

Är ni tre eller fler från samma familj som rider erbjuds ni 5 % rabatt avseende hela ridavgiften.

▪       Uppsägning

Uppsägning skall alltid ske skriftligt via mail till This is a mailto link 

Uppsägning avseende höstterminen ska ske senast den 1 juni för att inte bli betalningsskyldig för höstterminens (2020) ridavgift.

Uppsägning avseende vårterminen ska ske senast den 1 december för att inte bli betalningsskyldig för vårterminens (2021) ridavgift.

▪       Återbetalning

Återbetalning sker endast vid skada eller sjukdom som hindrar dig från att kunna rida. Vid ett sådant scenario återbetalas 50% kommande icke nyttjad ridavgift.  Uppvisande av läkarintyg krävs.

Ridlärare

Måndag

Pia Helsing

Tisdag

Pia Helsing

Onsdag

Johanna Cratz

Torsdag

Johanna Cratz

Fredag

Johanna Cratz

Lördag

Emma Persson

Söndag

Ingen ridskola

 

▪       Vikarier

Vi på Ystad Ridklubb har flera duktiga och uppskattade vikarier som vi kontaktar i det fall som ordinarie ridlärare ej har möjlighet att undervisa enligt ridlektionsschema. 

Lördagsledare

Innehåll

Konceptet lördagsledare innebär en möjlighet att lära sig mer om häst- och stallhållning. Som lördagsledare är man på plats på lördagar mellan kl. 08:00-12:00. Man hjälper lördagseleverna vid behov. Det kan handla om att hjälpa till att göra i ordning hästarna innan och efter lektionerna, visa hur man tränsar, sadlar samt hur man tar hand om utrustningen efteråt. Det inkluderar även att visa hur man tar på och av både hästens eventuella benskydd och täcke. Viktigt är att visa ordning och reda så att säkerheten sätts i första hand.

Förutom detta så hjälper lördagsledarna även till med vissa stallsysslor. Det kan vara mockning, göra i ordning höpåsar samt tvätta och fylla vattenhinkar. Som lördagsledare har man alltid en ansvarig på plats. Denna ansvarig hjälper till att fördela de uppgifter som behöver utföras samt ger instruktioner och hjälper till vid behov.

Ersättning

Som lördagsledare blir man en del av en härlig gemenskap och får möjlighet att lära ut det man har kunskap om till andra. Lördagsledare för ersättning i form av ridlektion som rids på lördagar kl. 14 för en av ridskolans instruktörer.

Förkunskaper

För att vara lördagsledare krävs det att man rider i lägst grön grupp och är minst 13 år. Ridlärare bedömer om det finns möjlighet eller ej.

Terminselev

Innehåll

Att vara terminselev riktar sig till den som har kommit lite längre i kunskapsnivå både avseende färdigheter i både ridning och i teoretiska kunskaper.

▪       Ridnings av terminshäst på söndagar och även ibland andra dagar.

▪       Hästens samt dess utrustnings skötsel ombesörjs av terminseleven dessa dagar.

▪       Hästen kommer att användas som vanligt av Ridskolan. Anordnar ridskolan aktiviteter på er riddag kommer ett ersättningsdatum att erbjudas.

▪       Ridskolan samt hästens välbefinnande går alltid i första hand.

▪       Hästen kommer att skos och vaccineras m.m. av Ystad Ridklubb.

▪       Hoppning och markarbete med bommar sker endast under ledning av Ystad Ridklubbs ridlärare. Privatlektion kan då bokas..

▪       Viss arbetsinsats ingår, som t.ex. att ta in och släppa ut hästarna på söndagar samt stallskötsel. Schema läggs av ansvarig

▪       Terminseleven måste vara ridande i Ystad Ridklubbs ordinarie lektionsverksamhet.

▪       Man kan endast boka sig som terminselev för en hel termin (VT januari – juni och HT augusti– december).

Förkunskaper

Du måste minst rida i grön grupp för att kunna bli terminselev. Ridlärare bedömer om det finns möjlighet eller ej.

Ungdomssektion

YRUS är till för alla medlemmar mellan 0-26 år. De anordnar roliga aktiviteter och träffar. Titta på hemsidan, på instagram @yrk_yrus eller i stallet för mer information.  YRUS arbetar inom flertalet områden såsom sociala medier, information, intern kommunikation, sponsorer, ponnyridning, caféverksamhet och mycket annat. Följ gärna YRUS via Instagram @yrk_yrus

Styrelsen

Ystad Ridklubbs styrelse arbetar med att främja medlemmars och verksamhetens intressen. Styrelsen är förtroendevald genom Ystad Ridklubbs årsstämma.

Arbetsgrupper inom Ystad Ridklubbs styrelse

Ystad Ridklubbs arbetsgrupper syftar till att skapa teamkänsla, spetsa kompetens inom specifikt intresseområde samt att skapa tydlighet gentemot personal och medlemmar. Övergripande ansvarsområden inom respektive arbetsgrupp återfinns nedan.


Ekonomi, marknadsföring och sponsorer

▪       Övergripande ansvar att följa upp, redovisa och komma med lösningsförslag avseende verksamhetens ekonomi.

▪       Verka för stark och enhetlig profilering, svara på frågan vad som är Ystad Ridklubb

▪       Samverka och skapa goda relationer med nya såväl som befintliga sponsorer och samarbetspartners.

Ridskola och personal

▪       Stötta anställda i ridskolans aktiviteter

▪       Stötta den som har delegerat ansvar avseende schemaläggning av personal

▪       Arbetsmiljö och skyddsombud

▪       Medarbetar-och lönesamtal

Anläggning och stall

▪       Planera och ansvara för vård av anläggning och utveckling av den

▪       Inventering av resurser

▪       Kontakt gentemot privatstallet

Medlemmar och YRUS

▪       Säkra och utveckla hantering av medlemsuppgifter

▪       Främja barn-och ungdomsaktiviteter

▪       Skapa och bibehålla dialog med medlemmar

Uppstallning av privathäst

Ystad Ridklubb är mycket mer än en ridskola. Vi erbjuder stallplatser i vårt privatstall där viss service ingår i avtalet. Obligatoriskt för att hyra stallplats är att också vara eller bli medlem i Ystad Ridklubb. Som medlem erbjuds du att ta del av alla klubbens aktiviteter, träningstillfällen och en hel del annat. Vill du veta mera om detta välkomnas ni att kontakta This is a mailto link

Hitta hit

Det är cykelavstånd från Ystad/Köpingebro/Nybrostrand. Buss 304 till/från Ystad: hållplats Fredriksbergsvägen. Samåk gärna genom att byta telefonnummer till dina ridkamrater så att kan ni turas om att köra till stallet.

Bredastensvägen 30, 271 72 Köpingebro

Följ oss

Skulle du också vilja vara i stallet och med hästarna dygnet runt? För information, bilder och annat roligt välkomnas ni att följa Ystad Ridklubb via sociala medier.

▪       Instagram YRUS @yrk_yrus

▪       Instagram Ystad Ridklubb @ystad_ridklubb

▪       Facebook https://www.facebook.com/YstadRK/

Tack för att du är en del av Ystad Ridklubb!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 16 NOV 2020 11:13 Skribent: Styrelsen E N/Lena Nilsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Ystad RK - Ridsport
Bredastensvägen 30-36
27172 Köpingebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ystadridklubb@ystad....

Se all info

Sparbanken syd

Flügger

stallshopen

 

YA

XL

ICA K

ICA Supermarket