Hoppa till sidans innehåll

Ryttarföräldrar


Hej alla ni ryttar- föräldrar…

som vecka efter vecka tillbringar era kvällar på läktaren i ett kallt ridhus eller i kanten på en dammig paddock, med gödsel under finskorna och hästhår på jobbkavajen. Varför??
Allihop har ni barn som har hästar och ridning som sitt fritidsintresse. Många av er har gått ett antal mil ledandes dessa fyrbenta vänner som ni i värsta fall är livrädda för……..

 

…….detta är informationen till er!


En sport för alla!


 
Ridsporten är Sveriges näst största ungdomssport och en av få idrotter där kvinnor och män, unga och gamla tävlar på lika villkor. Många unga trivs och utvecklas på ett positivt sätt i stallet och i relationen med hästen.
Man blir aldrig fullärd – det gör ridsporten till ett livslångt intresse!

 

Vår anläggning

I fin miljö och med stora möjligheter att utvecklas ligger vår klubb. Här vistas många barn och ungdomar tillsammans med stora flock- och flyktdjur. Vi sätter säkerheten för barnen och god hästhållning på första plats.

Därför är det viktigt att bilar och cyklar parkeras på gården framför ridhuset. Alla hundar ska vara kopplade.

Rökning får endast ske vid rökrutan då Ystad Ridklubb är en rökfri anläggning. Tänk på brandrisken och att du är ett föredöme för våra unga medlemmar.

Att köra barnvagn i stallgången kan vara en säkerhetsrisk för både hästarna, dig och andra. Parkera den utanför, en bit bort från stalldörrarna.

Godkänd ridskola och Godkänd anläggning är kvalitetsskyltar som ridklubben har, det är vi stolta över!

 
Stallhjälp

Till vissa lektioner har vi duktiga stallvärdar som hjälper till med sadling och ledning men oftast behöver du som vuxen finnas med vid ridning för nybörjare och ovana ryttare.
Vi sätter stort värde på alla föräldrars hjälp och goda hästkunskap vid sadling och uppsittning. Av erfarenhet har vi lärt oss att det ibland kan vara bättre att ”byta barn” just under ridningen. När eleverna börjar klara av att rida själva bör du som förälder istället sitta på läktaren.

Lektioner och undervisning

Eleverna bör vara på ridskolan minst 15 min före lektions-tiden. Det är viktigt att hästarna sköts om både före och efter ridpasset. Ridtiden inkluderar upp och avsittning. Tänk på att hästarna känner vår sinnesstämning - är barnet stressat blir även hästen spänd och stressad.

Vi arbetar efter Svenska Ridsportsförbundets riktlinjer och varje grupp har en målsättning och terminsplanering som har anpassats till elevernas nivå och ridskolans möjligheter. Det är vår ambition att ge våra kunder bästa rid- och hästkunskap.

Att bara sitta på dessa stora djur kan vara en enorm känsla för många elever. Att samtidigt hålla balansen, inte krocka med kompisen och följa instruktörens uppmaningar räcker gått och väl.
Ge därför inga egna kommentarer till
eleverna under lektionen,
det distraherar alla parter.
Man kan inte ändra på allt samtidigt. Troligtvis har även vi instruktörer sett det du vill påpeka men instruerar om något annat.

Ridning och hästkunskap går hand i hand.
Det är därför viktigt att era barn även
kommer på teorilektionerna.

Diskutera frågor och synpunkter först och främst med den egna ridläraren som känner eleverna och gruppen. Det är vår ambition att göra vårt bästa för varje häst och ryttare.

Testa själv?

Ridskolan håller lektioner för alla åldrar och nivåer. Kanske du vill provrida själ eller ta upp ett gammalt intresse?
Drop-in ridning för vuxna, privatlektioner eller 3 provtillfällen kan du boka med oss instruktörer.

Ystad Ridklubb är en ideellförening och har inget vinst- drivande syfte. Att sköta hästar året runt är dyrt så vi blir tacksamma och jätteglada om fler medlemmar engagerar sig i vår fina ridklubb. Prata med styrelsen eller med personalen för trevliga uppdrag.

Hästar och ridning är ett intresse som hela
familjen kan samlas kring!

 
Bredastensvägen 30-36,  271 72 Köpingebro
 tel kontoret 0411-550325      
 This is a mailto link   www.ystadridklubb.com
BG 5255-6271

Uppdaterad: 29 AUG 2011 14:41 Skribent: Anne-Mie Göransson Reinertz

 

 

Postadress:
Ystad RK - Ridsport
Bredastensvägen 30-36
27172 Köpingebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Sparbanken syd

Flügger

stallshopen

 

YA

XL

ICA K

ICA Supermarket