Hoppa till sidans innehåll

Regler inför ridning på ridskolan!


Vi vill alla att vi ska ha glada hästar på Ystad Ridklubb. Att vara lektionshäst krävs mycket bra temperament och det är upp till oss, personal samt alla ridande att förvalta det goda temperamentet! Stress är en av de största faktorer som gör att våra hästar blir sura. Därför ber vi Dig att nog läsa igenom nedanstående;

  • Kom alltid minst 20 minuter innan din ridtid. Stressar du med din häst innan du ska rida blir varken din stund innan eller din ridtid speciellt trevlig.
  • Om din häst går lektionen innan har du gott om tid att titta på dagens övning eller lära känna de andra i din grupp!
  • Se till att stallgången är fri från borstar samt hovkratsar innan du går ut med din häst. Samma sak gäller när du har skött klart din häst efter din ridtur!
  • Var rädd om vår utrustning. Ny utrustning kostar mycket pengar att köpa in! Se till att smörja av lädret både sadel och träns efter din ridtur. Bettet ska alltid tvättas. Om din häst har benskydd ska dessa alltid borstas av efter ridningen. Du får räkna med ca 30 minuter efter din lektion till skötsel av hästen och utrustning.
  • Se till att Din häst har full med friskt vatten i sin vattenhink!
  • När det är kallt ut och hästarna har täcken, ber vi Dig vika ihop täcket snyggt och hänga upp det när hästen är ute på lektion. När hästen har kommit in i stallet och blivit omskött, ber vi Dig att lägga på täcket!
  • Vid sen ankomst, så Du inte hinner göra klart din häst, är det inte tillåtet att komma försent in på lektionen. Detta för att vi ska kunna hålla kvalité samt säkerhet för de ridande i gruppen. Självklart om något händer på vägen så meddela så fort du kommit att du är sen eller försök ringa en ridkompis så att denne kan göra i ordning din häst.
  • Om man inte kan komma på sin ridlektion, ber vi dig avboka din lektion via mail eller till din ridlärare. Avbokad lektion kan bara ridas igen på våra återridningstillfällen (vissa lördagar och söndagar under terminen). Detta för att kvalitén i din ridgrupp ska hålla en jämn nivå.
    Vid frågor? Prata med din instruktör eller annan personal på ridskolan!
Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:24 Skribent: Annika Pihl/Lena Nilsson

 

 

Postadress:
Ystad RK - Ridsport
Bredastensvägen 30-36
27172 Köpingebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Sparbanken syd

Flügger

stallshopen

 

YA

XL

ICA K

ICA Supermarket