Hoppa till sidans innehåll

Årets största och bästa nyhet!

11 DEC 2020 07:45
  • Skapad: 11 DEC 2020 07:45

Under året har styrelsen arbetat stenhårt för att finna nya möjligheter och utveckla Ystad Ridklubb. Med sponsoransvarig Frida Johansson i täten har ett starkt fokus legat på att hitta nya kontakter att skapa långsiktiga och värdefulla relationer med samt att självklart underhålla de redan befintliga. Nuvarande styrelse vill tacka alla medlemmar, samarbetspartners, anställda och alla andra som har ett intresse i Ystad Ridklubb för årets alla ovärderliga insatser. Tillsammans driver vi vår fina ridklubb framåt.

Årets absolut största nyhet är att Ystad Ridklubb beviljats 4,3 MSEK!

Under hösten har det största projektet varit att samla in underlag, nätverka, göra analyser och arbeta målinriktat med en betydande bidragsansökan som vi i veckan fick svar på. Det otroligt glädjande beskedet innebär att vi får möjlighet att förverkliga våra drömmar att anpassa vår anläggning och göra ridsport tillgänglig för alla. Vi kommer att höja hela anläggningen till nästa nivå. Projektet kommer att starta upp under början av nästa år med en projektgrupp som leder hela processen, från planering till slutförande.

Mattias Axelsson som är pressansvarig för Kammarkollegiet skriver enligt nedan:

Ystads Ridklubb Ideell Förening får stöd med drygt 4,3 miljoner kronor från Arvsfonden för tillgänglighetsanpassningar på fastigheten Ystad Herrestad

Projektet syftar till att utveckla verksamheten inom ridning för personer med funktionsnedsättning genom att göra tillgänglighetsanpassningar i klubbhus samt att anlägga en kortare och särskilt anpassad ridbana. Genom projektet förbättras möjligheten för personer med funktionsnedsättning att delta fullt ut i verksamheten. Förutom ridning för målgruppen planerar klubben för utbildningar, kurser och prova-på tillfällen i samarbete med kommunen och regionala funktionshindersorganisationer.


Arv som utvecklar Sverige - Allmänna arvsfonden är hela Sveriges arvsfond som gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2019 fördelades 749 miljoner kronor. Över 10 000 projekt har fått pengar ur fonden sedan 1970.

Skribent: Styrelsen E N/Lena Nilsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Ystad RK - Ridsport
Bredastensvägen 30-36
27172 Köpingebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ystadridklubb@ystad....

Se all info

Sparbanken syd

Flügger

stallshopen

 

YA

XL

ICA K

ICA Supermarket