Hoppa till sidans innehåll

Christoffer Alwen


Jag är ny ordförande i Ystad Ridklubb 2022. Jag jobbar till vardags som ingenjör och har varit aktiv inom en rad olika områden. Jag har också tidigare drivit hästverksamhet med min fru Annica på Klingsgård utanför Blentarp i närmare 20 år. Både jag och min fru har tävlat flitigt under åren både i fälttävlan och hoppning upp tom svår klass. Avel och utbildning är något som vi båda brinner för och vi har lyckats föda upp ett par riktigt bra hästar bl.a. Holliday KLG (som tävlades av Peder Fredricson och som var placerad i Aachen och Rotterdam 5* hoppning och även vann på Olympia i London) och Gaston KLG (som köptes av Hannes Melin och som gick nations cup och tog silver på YR EM).

Den största anledningen till mitt/ vårt engagemang i klubben är vår dotter Elvira som rider och tävlar för YRK. Det sträcker sig även långt tillbaka då vi själva tävlade mycket på Ystad Ridklubb och positiva minnen därifrån vilket har gjort att vi gärna vill tillbaka till att bli en klubb med bred tävlingsverksamhet och mycket aktiviteter. En mötesplats för såväl ung som gammal.
Jag har suttit i styrelsen i ett år redan och har sett vilket grovjobb som den tidigare styrelsen har gjort för att komma till den punkt vi nu är vid, så mitt mål är att börja lyfta blicken framåt och se hur vi kan utveckla klubben vidare. Tack vare hårt arbete har vi nu en toppenfin uteridbana och snart står ovanvåningen klar med handikappanpassade fräscha lokaler. Det kommer att bli ett jättelyft.

Jag har förmånen att ha drivna och engagerade medlemmar i styrelsen och det finns mycket intressanta idéer att jobba med framöver så jag är övertygad om att vi ska kunna fortsätta att utveckla klubben. Vårt mål måste vara att bli den bästa ridklubben i Skåne och varför inte i Sverige på sikt. Vi har fantastiska medlemmar och miljöer så det är helt upp till oss själva.

Med den kunskap jag har samlat på mig under åren när det gäller att driva en större anläggning såväl planering och utveckling som inköp och försäljning av hästar i Sverige och utomlands så hoppas jag kunna bidra till att ta vår anläggning till nästa nivå med hjälp av alla medlemmar som utgör Ystad Ridklubb.

Uppdaterad: 14 APR 2022 07:56 Skribent: Christoffer Alwen/ E N /Lena Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Ystad RK - Ridsport
Bredastensvägen 30-36
27172 Köpingebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ystadridklubb@ystad....

Se all info

Sparbanken syd

Flügger

stallshopen

 

YA

XL